Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Taula de Debat ‘El reciclatge informal: alternativa ecològica i drets socials’

16/10/2014 @ 18:30 - 21:00

El reciclatge informal representa un mitjàa de vida per aproximadament 15 milions de persones a tot el món que sovint pateixen condicions de treball molt dures i insalubres, en contextos de pobresa i marginalització social i política. Tanmateix, experiències com la de l’Associació de Recicladors de Sud-Àfrica (SAWPA) mostren com, amb el suport adequat, els recicladors informals poden organitzar-se i millorar les seves condicions de vida i treball. A Barcelona, el reciclatge informal ha crescut de forma espectacular en els últims anys, en condicions de precarietat i sovint d’il•legalitat. A fi de millorar aquesta situació, diferents iniciatives de caire cooperativista estan intentant reconèixer, dignificar i millorar les condicions de treball d’aquestes persones.

Aquesta taula de debat és una oportunitat per conèixer aquest projectes i les seves realitats en primera persona. Es tracta d’un espai per l’aprenentatge mutu, l’apoderament, i el debat públic al voltant d’una problemàtica social, econòmica i ecològica que afecta la sostenibilitat de moltes vides i el medi ambient a Barcelona.

La taula de debat serà presentada i moderada per Mariel Vilella (GAIA/Zero Waste Europe) i participaràn com a ponents les següents persones:

Simon Mbata – SAWPA (South African Waste Pickers’ Association),
Kheraba Drame – Cooperativa Cal África Moving
Federico di María – Investigador ICTA-UAB

Desprès de la presentació de les experiències, s’obrirà un debat públic per abordar algunes qüestions claus del reciclatge informal. Hi haurà servei de suport a la traducció al català, castellà, anglès i francès. L’activitat és gratuïta i de lliure entrada.

Aquesta activitat està orgnitzada pels grups GAIA-Zero Waste Europe i Groundwork, en col•laboració amb la South-African Waste-Pickers Association (SAWPA) i el suport de Can Batlló i la Fundació per la de Prevenció de Residus i Consum Responsable.

 

Details

Date:
16/10/2014
Time:
18:30 - 21:00
Event Category:
Event Tags:

Organiser

Zero Waste Europe
Phone:
+32 (0) 2 503 64 88
Email:
info@zerowasteeurope.eu
Website:
www.zerowasteeurope.eu

Venue

Can Batlló
Plaça Pelleria (c/Constitució 19, cantonada c/Mossèn Amadeu Oller)
Barcelona, Spain
+ Google Map
Website:
http://canbatllo.wordpress.com/